Kinderboek: De avonturen van Loekie Wijneus.

Geschreven en van tekeningen voorzien door Harrie Spee
Om zelf te lezen vanaf 7 of 8 jaar of om voor te lezen.

       
                            
Scrol door

                 Voorkant boek in

                  rood-wit-blauw 

                    

                        Achterkant   

                            

Loekie Wijsneus wordt uitgegeven door de Groep beheer van de collectie Harrie Spee.  De groep werkt zonder winstoogmerk. 

Het boek heeft 107 pagina's, verdeeld over liefst 35 kleine hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft een afgerond verhaal en kan in vrij korte tijd worden voorgelezen. Bijvoorbeeld voor het slapengaan.
Voor het zelf lezen hebben de letters een aangepaste grootte. 
Het boek heeft leuke bij de tekst passende inktekeningen in zwart wit.  

Karakters. De hoofdpersoon is het meisje Loekie. Een leuk en opgewekt meisje. Maar ook een meisje met een eigen mening en soms een eigenwijze mening. Door haar vrienden wordt ze niet voor niets Loekie Wijsneus genoemd.
Ze heeft drie vaste vrienden: Fatima, Stijn en Mark. Fatima is eigenlijk de tegenpool van Loekie, ze ziet vaak beren op de weg en is gauw bang.
Maar dit maakt juist de ridder in Stijn wakker. Hij is behulpzaam en kan met zijn humor Fatima opbeuren als ze weer eens in de put zit. Nu missen we nog de 'stoere bink' in het geheel. Die rol is weggelegd voor Mark. En met zijn vieren hebben ze het leuk en beleven ze het ene avontuur na de andere.

Loekie woont met haar vader in een appartement vlakbij het Plein in het dorp. Als haar vader afwezig is, in verband met zijn werk in het buitenland, logeert ze bij tante Marja en oom Alex op de boerderij.
De volwassenen zorgen in de kinderlevens voor de structuur, waardoor aan een goede opvoeding van de kinderen niet hoeft te worden getwijfeld. Hierbij heeft oom Alex nog een bijzondere taak: die van de sprookjesverteller pur sang.

Inhoud. We kunnen in het boek twee soorten verhalen onderscheiden. Allereerst de Loekieverhalen, die zich afspelen in het dorp, op de boerderij of omgeving en in de nabije stad. Deze worden afgewisseld met de sprookjesverhalen van oom Alex over de kabouters Barend en Liselotte. Die verhalen spelen op diverse plekken in Nederland, want er wordt veel gereisd op de rug van Sneeuw de uil.  Tussen beide soorten verhalen bestaat af en toe een connectie. Je kunt je dan afvragen: wat is nu reĆ«el en wat fictief? 

  • In het boek wordt geregeld aandacht besteed aan flora en fauna. Natuurlijk zodanig dat het in het verhaal past.


Prijs met harde kaft: op aanvraag   
Prijs met zachte kaft: op aanvraag         
Op aanvraag zijn ook een aantal hoofdstukken via e-mail ter inzage.

Interesse? U/je kunt de vraag of bestelling gemakkelijk plaatsen via de knop contact.