Kinderboek: Loekie Wijsneus

De Groep beheer van de collectie Harrie Spee geeft een kinderboek uit: De avonturen van Loekie Wijsneus of kortweg: Loekie Wijsneus. Om zelf te lezen vanaf 7- 8 jaar of om voor te lezen. Het is geschreven en van tekeningen voorzien door Harrie Spee.

Het boek heeft 107 pagina's, verdeeld over 35 kleine hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft een afgerond verhaal en kan in vrij korte tijd worden voorgelezen, bijvoorbeeld voor het slapengaan.   
Voor het zelf lezen hebben de letters een aangepaste grootte.

Karakters. De hoofdpersoon is het meisje Loekie. Een leuk en opgewekt meisje. Maar ook een meisje met een eigen mening en soms een eigenwijze mening. Door haar vrienden wordt ze niet voor niets Loekie Wijsneus genoemd. Daarnaast is ze ondernemend en zorgt ze ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Kortom: Loekie is een meisje met een uitgesproken karakter, maar ook een meisje waarmee een kind wel graag bevriend wil zijn.
Ze heeft drie vaste vrienden: Fatima, Stijn en Mark. Fatima is eigenlijk de tegenpool van Loekie, ze is zachtaardig en ook gauw bang. Maar dit maakt juist de ridder in Stijn wakker. Hij is behulpzaam en kan met zijn humor Fatima opbeuren als ze weer eens in de put zit. Nu missen we nog de 'stoere bink' in het geheel. En die rol is weggelegd voor Mark. Hij overheerst echter niet, want Loekie kan hem aan. En met zijn vieren hebben ze het leuk en beleven ze het ene avontuur na de andere.

Loekie woont met haar vader in een appartement vlakbij het Plein in het dorp. Als haar vader afwezig is, in verband met zijn werk als bioloog in het buitenland, logeert ze bij tante Marja en oom Alex op de boerderij.
De volwassenen zorgen in de kinderlevens voor de structuur, waardoor aan een goede opvoeding van de kinderen niet hoeft te worden getwijfeld. Hierbij heeft oom Alex nog een bijzondere taak: die van de sprookjesverteller.

Inhoud. We kunnen in het boek twee soorten verhalen onderscheiden. Allereerst de Loekieverhalen, die zich afspelen in het dorp, op de boerderij of omgeving en in de nabije stad. Deze worden afgewisseld met de sprookjesverhalen van oom Alex over de kabouters Barend en Liselotte. Die verhalen spelen op diverse plekken in Nederland, want er wordt veel gevlogen op de rug van Sneeuw de uil.  Tussen beide soorten verhalen bestaat af en toe een connectie. Je kunt je dan afvragen: wat is nu reëel en wat fictief?

In het boek wordt geregeld aandacht besteed aan flora, fauna en milieu. Maar dan wel zo dat het in het verhaal past.

Richtprijs met zachte kaft: € 14,95           
Richtprijs met harde kaft: € 19,95 
De prijs is excl. verzendkosten van ongeveer 4,5 euro en bij voldoende deelname.  Korting bij meerdere exemplaren.
Op aanvraag zijn een paar hoofdstukken via e-mail ter inzage.

Interesse? U/je kunt de vraag of bestelling gemakkelijk plaatsen via de knop contact.      

Rode omslag (omgeven door een smalle witte rand en witte rug)

Blauwe omslag (omgeven door een smalle witte rand en witte rug)

Witte omslag (het geheel is wit op de afbeelding na)