De avonturen van

Loekie Wijneus

Geillustreerde kinderboeken over het leven van Loekie Wijsneus.
Geschreven en van tekeningen voorzien door Harrie Spee.
Om zelf te lezen vanaf 7 of 8 jaar of om voor te lezen.

       
Scrol door   

Voorkant deel 1 
Kleurverschillen mogelijk bij alle delen                                                                                

               

                 

                    

Voorkant deel 2                                                                                 

               

                 

                  

Voorkant deel 3                                                                                

               

                 

                    

Loekie Wijsneus wordt uitgegeven door de Groep beheer van de collectie Harrie Spee. De groep werkt zonder winstoogmerk.

Opzet. De opzet was en is om drie vervolgboeken te maken die handig zijn om mee te nemen, prettig zijn om uit voor te lezen of om zelf te lezen en bestemd zijn voor kinderen vanaf 7 a 8 jaar.
Daartoe is gekozen voor A5 formaat (14,8 x 21 cm), zijn de vervolgverhalen kort gehouden (zodat in niet teveel tijd een afgerond verhaal kan worden verteld of gelezen) en zijn de tekstgedeelten in deze verhalen nooit lang. En als laatste is de lettergrootte aangepast.
Elk boek heeft leuke, bij de tekst passende, inkttekeningen in zwart-wit

Deel 1 (120 blz./37 verhalen/47 tek.)
Karakters.  De hoofdpersoon is het meisje Loekie. Een leuk en vrolijk meisje. Maar ook een meisje met een eigen mening en soms een eigenwijze mening. Door haar vrienden wordt ze niet voor niets Loekie Wijsneus genoemd.
Ze heeft drie vrienden: Fatima, Stijn en Mark. Fatima is eigenlijk de tegenpool van Loekie. Ze ziet vaak beren op de weg.
Maar dit maakt juist de ridder in Stijn wakker. Hij is behulpzaam en kan met zijn humor Fatima opbeuren als ze weer eens in de put zit. Nu missen we nog de 'stoere bink met het kleine hartje'  in het geheel. Die rol is weggelegd voor Mark. En met zijn vieren beleven ze het ene avontuur na het andere.

De volwassenen in het boek: Loekies vader,  boswachter Mirjam, oom Alex en tante Marja, zorgen in het leven van Loekie voor de nodige structuur, waardoor aan een goede opvoeding niet hoeft te worden getwijfeld. Hierbij is een speciale rol weggelegd voor oom Alex, namelijk die van sprookjesverteller.

Inhoud en plaats van handeling.  We kunnen twee soorten verhalen onderscheiden. Allereerst de Loekieverhalen. DIe spelen zich af in haar dorp, op de boerderij of in de nabije stad. Deze verhalen worden afgewisseld met de sprookjesverhalen van oom Alex over kabouter Barend en zijn vriend Sneeuw de uil. Deze verhalen spelen zich af op diverse plekken in Nederland, want Barend reist veel op de rug van de uil.

In het boek wordt geregeld aandacht besteed aan flora en fauna. Natuurlijk zodanig dat het in het verhaal past.

Deel 2 (123 blz./34 verhalen/44 tek.)
Ook dit boek staat boordevol avonturen van Loekie, Fatima, Mark en Stijn. En oom Alex vertelt verder over de grote reis van kabouter Barend en Sneeuw de uil. En natuurlijk over Barends nieuwe maatje Liselotte. Ook niet onbelangrijk: Loekie doet een belangrijke ontdekking.

Deel 3 (128 blz./35 verhalen/45 tek.)
In dit derde en laatste deel vallen de Loekieverhalen en de verhalen over de kabouters samen. Loekie ontmoet Barend en Liselotte en wil graag vrienden worden. Maar of dit gaat gebeuren? 

 
Introductieprijs.
Prijs per deel met softcover: euro14,50.  Complete serie 39,-
Prijs per deel met hardcover: op aanvraag.
Verzendkosten: euro 2,50  

Interesse? U/je kunt de vraag of bestelling gemakkelijk plaatsen via de knop contact.